Indoor_logo_vitbg (1)

Nu efter en veckas ledigt med sol och bad (även åska  och regn) ska ni såklart få se lite bilder från studenten.
Som stolt Bonusmamma ville jag såklart fixa en fin studentfest för min bonusson. En av livets roligaste dagar, man minns ju själv känslan av att ha hela världen framför sig.

Min plan:
Nu är det ju bra när det är "tema" fester och man har ngt att rätta sig till. Begränsningar gör ju ibland att det blir lättare att välja. Jag ville att det skulle följa det klassiska student färgerna i blått och gult men inte för mycket och med lite klass. 
Vi hyrde ett tält, bord och stolar,  ett så kallat pop up tält, mycket smidigt!
Vita dukar och riktigt porslin gör att man uppgradera festen lite. Det funkar när man inte är så många och vill diska lite extra. Vilket tog hela dagen efter!!
Porslinet vet ni som följt har jag fyndat runt på loppisar. Tips är att hitta en gemensam nämnare t.ex guldkant så kan man blanda hejvilt och ändå få det att passa ihop.

Det blir gärna en lite kylig känsla med allt i vitt men med  guld  ljustakar folieballonger blandat med färgade ljus och blommor från trädgården (båda i samma gula nyans) får man in lite värme. Vi hade turen att smörblommorna fyllde vår äng så det var bara att fylla vaserna.  Hur fantastiskt är det inte att kunna använda sig av naturen och det som redan finns (gratis också).

Här nedan kommer lite bilder!
 

Entrén till tältet, fint att märka ut det lite extra.

Man vill ju inte ta fel på vilken fest det är!! Här ser ni även ett enkelt sätt att piffa till besticken knyta ett band runt. Servett vikningen blev en klassisk båt vikning, ger lite höjd åt tallriken.
 

Såklart lite flaggor

Möbleringen i tältet är viktigt att tänka på, dels för att få ett bra flöde när alla ska ta mat men ochså att man sitter och kan röra sig något sådär smidigt.

Buffé med lite hemlagade favoriter. En stor favorit hos mig är melonsallad med feta ost och mynta ( citronmynta från egen odling, världens lättaste och godase ogräs)

Barnbordet, det är alltid skönt att barnen får sitta tillsammans, ofta är de inte så längvariga och har spring i benen. så närmst utgången placerade jag dem. För att få dem att sitta 2 min extra fick de lite roliga glasögon att skoja med.

Besticken funkar även som skydd mot att tallriken ska blåsa bort

Student hattar gjorda av choklad doppade mördegskakor och med marängtopp

Lite bubbel och förtugg
Lite bubbel och förtugg

Lite bubbel och tunnbrödsrullar som förtugg.

Läs hela inlägget »
På bilden finns fyra olika dolda förvaringar. På bilden finns fyra olika dolda förvaringar.
När fredags frågan blir ett söndagssvar då är det vackert väder ute!
Det är inte lätt att få ihop inredningen i ett barnrum med mycket saker och olika funktioner, men här får du lite vägledning!
 • Använd mycket dold förvaring för att gömma undan alla leksaker och skapa ett lugnare intryck.
 • Välj en färgsättning som är lite lugnare och enhetlig, då leksaker ofta har färg. Välj en färg eller två och jobba ton i ton.
 • Analysera vad barnet verkligen leker med och gillar att göra, anpassa sedan efter det (då kommer de också leka på sina rum) tänk även ut vad som faktiskt behövs rent praktiskt för att få ett fungerande rum.
 • Utgå från barnens höjd när du inreder, sätt dig på knä och se från deras perspektiv T.ex häng inte tavlorna så högt. Använd inte så stora möbler och gör sakerna lätt tillgängliga.
 • Glöm inte belysningen, t.ex nattbelysning, städ/lek belysning. Mysbelysning mm.
 • Rensa ofta! Och stoppa undan och växla lite med leksakerna så känns de nya och intressanta igen.
 • Överaska gärna barnet med något oväntat som blir lite speciellt för just hen.

Det svåra är sedan att översätta det i praktiken! MEN då finns jag här ! Välkommen med en förfrågan så hjälper jag er att skapa ditt barns dröm rum!
När jag inreder till era barn får de också en liten ”intervju analys” 
 • Ett bonus tips faktiskt, låt barnen vara delaktiga (men på ett pedagogiskt och strategiskt  sett ;) 

Ha en fortsatt härlig helg och njut av vårsolen! Det ska jag göra!
Kram Marina

 
Läs hela inlägget »

      ~ FREDAGS FRÅGAN~
Jag fick många olika frågor på hur man färgsätter. Så jag ska ta ut en liten tårtbit ur denna stora tårta och förklara lite hur man kan tänka när man färgsätter.

Att färgsätta ett rum d.v.s. välja kulör/tapet/golv mm. är ju faktiskt det största projektet. 

När man färgsätter är det en hel del att ta hänsyn till.
Vad som ska färgsättas: Ska man börja från början och välja allt vid t.ex. nybyggnation golv,  tak, väggar,  lister mm.  eller renovera ett befintligt rum. Tänk ut exakt vad är det som ska färgsättas.
Funktion/känsla: Vad ska man göra i rummet, vilken känsla ska man ha, rofyllt, ljust/svalt, ombonat mm. Här är bra att göra ett moodboard eller samla bilder på de miljöer man gillar.
Ljuset:  Färgen upplevs olika beroende på vilket ljus som tillsätts. Ljuset kan komma från fönster från olika väderstreck och ger färgen olika färgreflektioner i sitt ljus. Tex fönster från norr kommer att förstärka det blåa eller ge en lite kallare ton på färgen än om det kommer från söder som ger en varmare ton.
Interiören: Det som man ska behålla och anpassa färgsättningen till. Som inredare läser vi alltid av med en colourpin. För att få tex golvet att harmoniera med tapeten osv.
Vem ska nyttja:   Hur länge är det tänkt att färgsättningen ska hålla, är det en kortare tid i tex ett barnrum, vill man kanske inte lägga hur mycket som helst på tapeter. eller måla med en färg som gör att det är lätt att torka av. Eller om det är en lägenhet som måste återställas vid flytt.

Nu har du lite på fötterna för att börja planera nästa renovering!
Vill du ha hjälp är jag bara ett klick bort!

 Ha en skön helg!
       // Marina

Ett bra tips om du ska måla om är att ALLTID provmåla prova hur färgen ter sig där du ska måla, och måla på lite större ytor och två ggr så at färgen ger rätt kulör. Det är inte så lätt att bilda sig en uppfattning på en liten färgkarta.

Ska du välja en tapet så beställ hem ett prov som du kan hänga upp och känna på innan du väljer den.

Läs hela inlägget »

Man behöver ju inte alltid köpa allting nytt,  tvärt om det blir mer personligt och klimat snällare om man själv (eller ber ngn) tillverka gärna med återvunna material. Denna sänggavel är plätt lätt att göra (hade en vision om en annan design men man får se till sina begränsningar ) . Tyg och vadd har jag köpt på stoff och stil resten hade jag hemma. Här kommer en liten beskriving hur du själv gör en sänggavel, låt fantasin flöda.

Du behöver:

 • Stomme, förslagsvis MDF el. osb skiva
 • Skumgummi,  jag har använt från en gammal bäddmadrass
 • Vadd
 • Häftpistol
 • Lim, t.ex trälim
 • Tyg, valfritt till framsidan, gärna lite slitstarkt.
 • Såg, förslagsvis sticksåg 
 •  Sandpapper

Börja och gör en skiss på hur du vill att den ska se ut med att mått efter sängens storlek, denna är till en 120 säng.  Viktigt att man får till proportionerna så att helheten blir bra. Denna sänggavel är 110cm hög. Såga ut formen efter dina mått, putsa av kanterna lite med sandpapper.  

Skär sedan ut skumgummit i rätt storlek. Antingen klär du hela gaveln eller gör som jag och har skumgummi upp till och inget där sängen är. Fäst på skivan med lim och låt tårka. Ta en kaffe och kaka!

Häfta sedan fast vaddet ovanpå (vaddet gör att tyget blir mer följsamt och det blir en snyggare finich). 

Tillsist fäster du yttertyget på samma sätt med häftpistolen. TIPS! Fäst tyget diagonalt som när man skruvar på hjulen på bilen att man spänner på en sida och sedan diagonalt så blir det en jämn sträckning. Var generös med klammrar och klipp sedan bort överblivet tyg så det blir en snygg kant.
Klart!!
           

Kram och lycka till! ‍♀️ / Marina

Läs hela inlägget »

Varför är det viktigt med ljus?
Brukar du bli lite deppig på hösten men gladare och får mer energi på våren. Förklaring – Ljuset. Tänk då så viktigt det är hur och att vi ljussätter våra hem rätt när det faktiskt är mörkt ca sex månader om året.

Att ljussätta handlar inte bara om att sätta en stor lampa i taket så är det ljust, nopp så enkelt är det inte. Genom ljus skapar vi  olika funktioner och upplevelser/känslor.  Man kan skapa ett rum där du ska jobba i och vara kreativ i och som då kräver mer ljus, eller ett rum som ska vara rogivande och avslappnande t.ex. ett sovrum med en lite mjukare och dovare belysning.

Det bästa är att göra en belysningsplan redan innan huset ens är byggt, då får man en klar bild av var man ska dra el och sätta uttag och sparar pengar och slipper göra nya dragningar senare. Det finns en hel del smarta och snygga lösningar på marknaden.

När man gör en belysningsplan i ett redan byggt hus/lägenhet så börjar man att analysera var man ska göra i rummet och vilken slags belysnings som behövs.

Så här kan en Belysnings planritning se ut.
 

Efter det så anpassar man armaturerna så att de passar in i inredningen och den stil hemmet har. Jag presenterar det på en produktlista där man hittar all info om lampan och var man kan hitta den och pris. (som på bilden brevid)

När man man tex ska ljussätta ett kontor är det extra viktigt med belysning då man tillbringar en massa tid och förväntas prestera, en felaktig belysning gör att vi tappar energi och presterar mindre. 

Att ljusplanera är även ett snabbt och billigt sätt att förändra ett rum och dess uttryck T.ex. genom att belysa hörnen i ett litet rum kan du få känslan av att rummet är större än det egentligen är och slipper göra större byggnads förändringar.

En liten grund är att man faktiskt ska ha mellan 6-8 ljuspunkter i ett rum, beroende på storlek. Hur många har du?


Välkommen att kontakta mig för hjälp med en ljussättning!

/ Marina Ungesson

Läs hela inlägget »
Hej!
Hoppas ni har en härlig lördags kväll!! Tänkte jag bjuder på ett resultat från en av mina senaste kunder.

Hos denna kund har jag anlitats för att ta fram en färgsättning med färgkoder till samtliga rum men även gjort alla material valen som  golv och kakel/klinker. Kunden hade inga särskilda önskemål och jag fick relativt fria händer då bostaden skulle hyras ut till en då okänd hyresgäst.

Så här gick tankarna:
I och med att Huset skulle hyras ut efter renovering så jag ville ge huset en neutral färgsättning som passade många stilar men även husets stil. Innan renovering fick man inget sammanhang. När man gick runt, det var olika dörrar olika golv, brokiga tapeter mm. Så jag ville lugna huset lite och få en mer genomgående och sammanhängande känsla. 
Resultatet blev en sval färgsättning i gråskala. För att "värma" upp huset blev det ett trägolv ( som går i grått). Detta golv är genomgående i hela huset med undantag för hall o badrum. Det är ett bra tips för att skapa en sammanhängande rumskänsla är just att ha samma golv det ger även en känsla av att huset/lägenheten är större.
Alla snickerier som lister, foder, fönster och dörrar har målats vita.
För att det inte ska bli platt o tråkigt fick gästtoan, hallen lite mönster på golven och köket fick ett mönstrat kakel på väggen.
Resultat och lite före-bilder hittar du längre ner!

Behöver du hjälp med en färgsättning eller ngt annat inrednings bekymmer tveka inte att höra av dig! 

Ha en fortsatt trevlig helg!! / Marina

Här har huset fått ny färg och gamla brädor har byts ut.

Huset innan renovering.

Så här såg det ut när jag kom första gången och skulle börja mitt uppdrag. Från vänster 1.Kök mot matrum, 2.matrum mot kontor och storarum, 3. storarum, 4. sovrums dörr, 5. kök (där ugn och bänk nu är), 6. storarum mot matrum och kök.

Resultat

Matrum mot storarum och kontor efter renovering. Här är faktiskt storarummet som ni ser längst in till höger målat i en mörkare nyans men i och med att det är mer fönster i detta rum upplevs de lika. Här i matrummet är det målat med en vanlig väggfärg med glans 7, det går att torka av men kan lämna lite spår. Skulle det varit till köket bör man välja en färg med lite högre glans typ 20 som är mer avtorkningsbart iallafall på de mest utsatta områdena. 

Detta är storarummet med ett fantastiskt ljusinsläpp, här har jag valt en helmatt färg som inte reflekterar ljuset. Det ger färgen mer jämn kulör, men den helmatta färgen är lite mer känslig än den vanliga men det passar i att storarum men även i ett sovrum.

Kök med ugn och skåp och kakel från golvabia här ser man även in i den lilla hallen som fått ett rutigt vinyl golv (det har alltid varit min dröm att ha ett rutigt golv, nu fick det bli här istället), 

Lilla gästtoan som inte fanns innan renovering bara på ritning här med ett fantastiskt kakel från Höganäs det skulle vara ett stänk skydd också ovanför vasken som ger lite liv åt allt det vita men den han inte komma upp.

Köket på andra sidan.

Köket mot matsalen. Hoppas nu gästerna ska trivas i sitt nya hus!

Läs hela inlägget »

Bröllop är festernas fest  och på denna dag för ett år sedan var det en härlig dag och kärleken flödade,  ja och svetten för allt få i ordning inför den stundande festen. Jag fick nämligen äran att skapa inredningen för en av mina bästa vänner.


Jag började som jag alltid börjar med att få en bild av vilken stil och känsla som brudparet önskar. Lite extra viktigt är det att spegla båda personerna som gifter sig. Nu kände jag paret väldigt bra annars är processen lite längre för att få en bild av paret.
 I början är det rätt skönt att bara ösa på med inspo och tankar och idéer, när man sedan  sätter en budget och en tidsplan kan man rätt så snabbt sålla ut vad som är genomförbart.

”Ett romantiskt  trädgårds bröllop med lite lyx och en röd tråd”.

Känslan skulle vara romantisk och lite lyxig men med ett starkt trädgårds tema då festen var just i en trädgård. 

I denna inredningen hade vi en relativt låg budget och satsade mycket på att återanvända och låna av släkt och vänner och fixa själva,  helt i linje med detta miljömedvetna par.
Här nedan ser ni resultatet!

Jag önskar S och M ett STORT GRATTIS och många lyckliga år tillsammans!!

// Marina

Ps/ Går ni i giftas tankar och vill ha hjälp med interiören tveka inte att höra av er/ M.

Läs hela inlägget »

Här hemma är det semester och "si och så" väder vilket passar ypperligt att fixa i ordning ett rum till lillasyster.

När jag ska skapa en inredning så börjar jag alltid med att göra ett moodboard för att fånga känslan, stilen och färgerna man får ut av kunden. I detta fallet är kunden en tjej på snart 2år. Denna lilla tjej har alltid haft rosa och gråa kläder så hennes färgskala var redan given.
Här har jag valt NCS kod S 2010-Y70R till väggarna.
Hon gillar att läsa böcker och leker med allt från bilar till lego och dockor. Önskemål från mamma (dvs jag) var mycket dold förvaring som rymmer alla dessa leksaker och gör det lätt att städa och skapar lugn när det är dags att sova. Stilen ska vara lite klassisk romantisk bondstil med lite retro inslag och mycket natur material.
Här nedan ser ni resultatet. Och den dolda förvaringen i form av en gammal kista som jag målat om, en resväska som innehåller lego och en stråkorg som rymmer alla bilar och en tågbana.
Ha en trevlig helg / Marina

Läs hela inlägget »

Hej!!

Välkommen hit till min nystartade blogg. Här får ni följa mig och mitt nystartade företag Indoor design by M, M-et står såklart för Marina.
Nu är ju detta med blogg lite nytt för mig men min tanke är att denna blogg ska innehålla massa inredningstips men ni ska även få följa med på en del av de jobb jag är ute på, detta blandat med inspiration och en del från mitt hem och alla projekt som försiggår hos mig. Alltså inredning i alla dess former.
Hoppas du ska trivas och inspireras och vill följa med på denna resa.
Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar!
 
       Kram
        Marina Ungesson

Läs hela inlägget »
Etiketter: välkommen