Indoor_logo_vitbg (1)

STUDENT TIDER

Nu efter en veckas ledigt med sol och bad (även åska  och regn) ska ni såklart få se lite bilder från studenten.
Som stolt Bonusmamma ville jag såklart fixa en fin studentfest för min bonusson. En av livets roligaste dagar, man minns ju själv känslan av att ha hela världen framför sig.

Min plan:
Nu är det ju bra när det är "tema" fester och man har ngt att rätta sig till. Begränsningar gör ju ibland att det blir lättare att välja. Jag ville att det skulle följa det klassiska student färgerna i blått och gult men inte för mycket och med lite klass. 
Vi hyrde ett tält, bord och stolar,  ett så kallat pop up tält, mycket smidigt!
Vita dukar och riktigt porslin gör att man uppgradera festen lite. Det funkar när man inte är så många och vill diska lite extra. Vilket tog hela dagen efter!!
Porslinet vet ni som följt har jag fyndat runt på loppisar. Tips är att hitta en gemensam nämnare t.ex guldkant så kan man blanda hejvilt och ändå få det att passa ihop.

Det blir gärna en lite kylig känsla med allt i vitt men med  guld  ljustakar folieballonger blandat med färgade ljus och blommor från trädgården (båda i samma gula nyans) får man in lite värme. Vi hade turen att smörblommorna fyllde vår äng så det var bara att fylla vaserna.  Hur fantastiskt är det inte att kunna använda sig av naturen och det som redan finns (gratis också).

Här nedan kommer lite bilder!
 

Entrén till tältet, fint att märka ut det lite extra.

Man vill ju inte ta fel på vilken fest det är!! Här ser ni även ett enkelt sätt att piffa till besticken knyta ett band runt. Servett vikningen blev en klassisk båt vikning, ger lite höjd åt tallriken.
 

Såklart lite flaggor

Möbleringen i tältet är viktigt att tänka på, dels för att få ett bra flöde när alla ska ta mat men ochså att man sitter och kan röra sig något sådär smidigt.

Buffé med lite hemlagade favoriter. En stor favorit hos mig är melonsallad med feta ost och mynta ( citronmynta från egen odling, världens lättaste och godase ogräs)

Barnbordet, det är alltid skönt att barnen får sitta tillsammans, ofta är de inte så längvariga och har spring i benen. så närmst utgången placerade jag dem. För att få dem att sitta 2 min extra fick de lite roliga glasögon att skoja med.

Besticken funkar även som skydd mot att tallriken ska blåsa bort

Student hattar gjorda av choklad doppade mördegskakor och med marängtopp

Lite bubbel och förtugg
Lite bubbel och förtugg

Lite bubbel och tunnbrödsrullar som förtugg.

Kommentera gärna: