Indoor_logo_vitbg (1)

~Färgsättning av ett helt hus~

Hej!
Hoppas ni har en härlig lördags kväll!! Tänkte jag bjuder på ett resultat från en av mina senaste kunder.

Hos denna kund har jag anlitats för att ta fram en färgsättning med färgkoder till samtliga rum men även gjort alla material valen som  golv och kakel/klinker. Kunden hade inga särskilda önskemål och jag fick relativt fria händer då bostaden skulle hyras ut till en då okänd hyresgäst.

Så här gick tankarna:
I och med att Huset skulle hyras ut efter renovering så jag ville ge huset en neutral färgsättning som passade många stilar men även husets stil. Innan renovering fick man inget sammanhang. När man gick runt, det var olika dörrar olika golv, brokiga tapeter mm. Så jag ville lugna huset lite och få en mer genomgående och sammanhängande känsla. 
Resultatet blev en sval färgsättning i gråskala. För att "värma" upp huset blev det ett trägolv ( som går i grått). Detta golv är genomgående i hela huset med undantag för hall o badrum. Det är ett bra tips för att skapa en sammanhängande rumskänsla är just att ha samma golv det ger även en känsla av att huset/lägenheten är större.
Alla snickerier som lister, foder, fönster och dörrar har målats vita.
För att det inte ska bli platt o tråkigt fick gästtoan, hallen lite mönster på golven och köket fick ett mönstrat kakel på väggen.
Resultat och lite före-bilder hittar du längre ner!

Behöver du hjälp med en färgsättning eller ngt annat inrednings bekymmer tveka inte att höra av dig! 

Ha en fortsatt trevlig helg!! / Marina

Här har huset fått ny färg och gamla brädor har byts ut.

Huset innan renovering.

Så här såg det ut när jag kom första gången och skulle börja mitt uppdrag. Från vänster 1.Kök mot matrum, 2.matrum mot kontor och storarum, 3. storarum, 4. sovrums dörr, 5. kök (där ugn och bänk nu är), 6. storarum mot matrum och kök.

Resultat

Matrum mot storarum och kontor efter renovering. Här är faktiskt storarummet som ni ser längst in till höger målat i en mörkare nyans men i och med att det är mer fönster i detta rum upplevs de lika. Här i matrummet är det målat med en vanlig väggfärg med glans 7, det går att torka av men kan lämna lite spår. Skulle det varit till köket bör man välja en färg med lite högre glans typ 20 som är mer avtorkningsbart iallafall på de mest utsatta områdena. 

Detta är storarummet med ett fantastiskt ljusinsläpp, här har jag valt en helmatt färg som inte reflekterar ljuset. Det ger färgen mer jämn kulör, men den helmatta färgen är lite mer känslig än den vanliga men det passar i att storarum men även i ett sovrum.

Kök med ugn och skåp och kakel från golvabia här ser man även in i den lilla hallen som fått ett rutigt vinyl golv (det har alltid varit min dröm att ha ett rutigt golv, nu fick det bli här istället), 

Lilla gästtoan som inte fanns innan renovering bara på ritning här med ett fantastiskt kakel från Höganäs det skulle vara ett stänk skydd också ovanför vasken som ger lite liv åt allt det vita men den han inte komma upp.

Köket på andra sidan.

Köket mot matsalen. Hoppas nu gästerna ska trivas i sitt nya hus!

Kommentera gärna: