Indoor_logo_vitbg (1)

DIY SÄNGGAVEL

Man behöver ju inte alltid köpa allting nytt,  tvärt om det blir mer personligt och klimat snällare om man själv (eller ber ngn) tillverka gärna med återvunna material. Denna sänggavel är plätt lätt att göra (hade en vision om en annan design men man får se till sina begränsningar ) . Tyg och vadd har jag köpt på stoff och stil resten hade jag hemma. Här kommer en liten beskriving hur du själv gör en sänggavel, låt fantasin flöda.

Du behöver:

  • Stomme, förslagsvis MDF el. osb skiva
  • Skumgummi,  jag har använt från en gammal bäddmadrass
  • Vadd
  • Häftpistol
  • Lim, t.ex trälim
  • Tyg, valfritt till framsidan, gärna lite slitstarkt.
  • Såg, förslagsvis sticksåg 
  •  Sandpapper

Börja och gör en skiss på hur du vill att den ska se ut med att mått efter sängens storlek, denna är till en 120 säng.  Viktigt att man får till proportionerna så att helheten blir bra. Denna sänggavel är 110cm hög. Såga ut formen efter dina mått, putsa av kanterna lite med sandpapper.  

Skär sedan ut skumgummit i rätt storlek. Antingen klär du hela gaveln eller gör som jag och har skumgummi upp till och inget där sängen är. Fäst på skivan med lim och låt tårka. Ta en kaffe och kaka!

Häfta sedan fast vaddet ovanpå (vaddet gör att tyget blir mer följsamt och det blir en snyggare finich). 

Tillsist fäster du yttertyget på samma sätt med häftpistolen. TIPS! Fäst tyget diagonalt som när man skruvar på hjulen på bilen att man spänner på en sida och sedan diagonalt så blir det en jämn sträckning. Var generös med klammrar och klipp sedan bort överblivet tyg så det blir en snygg kant.
Klart!!
           

Kram och lycka till! ‍♀️ / Marina

Kommentera gärna: